עשרות אלפי תאונות דרכים קורות בכל שנה וחלקן אף לא מדווחות כלל. חוסר דיווח של תאונות דרכים אלה לרוב הוא בעקבות חוסר ידיעה. כך קורה שרבים מוותרים בלא יודעין על זכות לתביעת פיצויים מחברות הביטוח.
מי יכול להגיש בקשה לתביעה בגין פגיעה בתאונת דרכים?
כל מי שהיה מעורב בתאונת דרכים ויצא עם פגיעה יכול לתבוע פיצויים בגין הפגיעה. רבים סבורים שאינם יכולים לתבוע פיצויים על פגיעות גוף אם הינם האשמים בתאונה וכך מוותרים על זכויותיהם.
נוסף על כך, נהגים חסרי פוליסת ביטוח או הולכי רגל שנפגעו על ידי רכב חסר פוליסת ביטוח לא פונים לתביעת פיצויים כיוון שאינם יודעים על האפשרויות הנוספות הקיימות לקבלת פיצוי במקרה של תאונת דרכים.
אוכלוסיה נוספת אשר אינה פונה לתביעת פיצויים מחברות הביטוח היא אנשים בעלי פציעות קלות. פציעות קלות גם הן מזכות בפיצויים בסכומים שונים במידה ויש ספק בנוגע לכדאיות התביעה מומלץ לפנות לייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום.
לבסוף, ישנם אנשים שאינם יודעים שהיו מעורבים כלל בתאונת דרכים. המושג תאונת דרכים כולל בתוכו מגוון רחב של מקרים, יותר ממה שתוכלו לתאר לעצמכם ולכן, כדאי לפנות לייעוץ עם עו"ד בכל נזק לגוף בעקבות פגיעה המעורב בה רכב ממונע, אולי תופתעו.
חשוב להדגיש: כל מי שהיה מעורב בתאונת דרכים ונפגע מכך יכול לדרוש פיצויים בלי יוצא מן הכלל.
מה נחשב נזק גוף?
לפי החוק נזק גוף נחשב כל דבר הפוגע בשלמות הפיזית של הגוף או הנפש. הכוונה היא מוות, פגיעה פיזית או שכלית, פגיעה נפשית, ליקוי גופני ואף פגיעה בהתקן רפואי הדרוש לתפקוד הגוף. לעיתים קרובות נפגעים נפשית או אנשים אשר התקן רפואי נפגע בעקבות תאונת דרכים לא יודעים את זכויותיהם בניגוד לשאר המקרים.
מה חשוב לדעת לעשות כאשר מעורבים בתאונת דרכים
- נהג הנפגע בתאונת דרכים תובע את הביטוח עליו הוא משלם על הרכב.
- הולך רגל הנפגע על ידי רכב ממונע תובע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע ולכן עליו לקחת את הפרטים של הפוגע.
- כאשר לנהג אין ביטוח בתוקף הן אם הוא התובע והן אם הוא הנתבע ניתן לפנות אל "קרנית" לקבלת פיצויי גוף.
- בקשו אישור מהמשטרה על מעורבות בתאונת דרכים. אישור זה תוכלו להעביר אל בית החולים במידה ותגיעו אליו לטיפול לאחר התאונה וכך הטיפול בבית החולים יכוסה על ידי הקופה.
- שימרו כל מסמך, קבלה, סיכום רפואי או אישור הקשור לאירוע ולפגיעה. שמרו כל מסמך גם אם אינכם בטוחים אם הוא רלוונטי.
- מומלץ לפנות לייעוץ עם עו"ד דיני נזיקין בתביעה נגד חברות הביטוח כדי למצות את הזכויות. תשלום לעו"ד בתביעה מסוג זה הינו אחוז מסוים מסכום הפיצויים המתקבל.